Slider overlay Slider overlay

Wat zijn chakra’s?

Wat zijn chakra’s?

Een chakra kun je je voorstellen als een (energetisch) tandwiel. Er zijn zeven basischakra’s.

Elk chakra heeft invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Deze spelen allemaal een belangrijke rol bij hoe je je voelt.

Ideaal zou zijn als alle chakra’s open zouden zijn en allemaal even actief. Je zit dan lekker in je vel. Je hebt je leven op orde. De tandwielen passen goed in elkaar en draaien als een geoliede machine.

Vaak is dit echter niet zo. Daar waar jij je levensenergie hebt ingeleverd (jij je hebt aangepast) beginnen er één of meerdere tandwielen te haperen, te piepen en te knarsen. Dit heeft effect op de hele machine (op jou dus). Er ontstaat stagnatie. Deze stagnatie laat zich in jou leven zien als:

  • lichamelijke klachten (vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn, rugpijn etc.)
  • emotionele klachten (angst, boosheid, etc.)
  • mentale klachten (ondermijnende overtuigingen als: ik kan ook niks, een ander kan het altijd beter, ik ben niet goed genoeg etc.)

Als er sprake is van stagnatie in jouw energiesysteem, dan is het interessant om uit te zoeken hoe dat is ontstaan. Waar, wanneer en waarom heb je levensenergie ingeleverd. Een healing of een reading geeft hier informatie over.

Onderstaande afbeeldingen geven weer waar zich de zeven basischakra’s ten opzichte van je lichaam bevinden, de betekenis ervan en wat er nodig kan zijn.

 

7e chakra:             ik weetWat zijn chakra's?

 

6e chakra :            ik zie

 

5e chakra:             ik zeg

 

4e chakra:             ik heb lief

 

3e chakra:             ik doe

 

2e chakra:             ik voel

 

1e chakra:             ik ben